Mijn zoektocht naar werk

Al enige tijd ben ik op zoek naar een nieuwe baan. En ik kan je vertellen, dat is geen makkelijke opgave. Het klinkt zo simpel. Solliciteren, op gesprek gaan en hup, je bent aangenomen. Zo ging dat vroeger misschien maar die tijd is nu voorbij. Althans, voor mij wel. Het is geen makkelijke periode, maar wel een waaruit ik het meeste voor mezelf wil halen. Zo begon het overigens niet…..

In between jobs
Toen ik net geen baan meer had en ‘in between jobs’ zat (klinkt een stuk sexier en minder wanhopig dan werkloos), dacht ik er nog heel makkelijk over. Ik schreef een aardige en redelijk standaard brief en mocht best vaak op gesprek. Kat in het bakkie dacht ik maar werd toch iedere keer afgewezen. Te weinig ervaring, pas niet in het team, er is geen goede ‘klik’ en ga zo maar door.

In de wolken
Na een paar maanden te ‘in between jobben’ werd ik zwanger. Ik was helemaal in de wolken maar een nieuwe baan vinden werd er niet makkelijker op. En eerlijk is eerlijk, mijn prioriteiten verschoven enigszins. Die baan komt wel weer, dacht ik. Zolang het maar goed ging met ons ongeboren kindje. Na 9 maanden kregen we een pracht van een zoon dus dat is het allemaal waard geweest.

Te ambitieus om thuis te blijven
De werkkriebels kwamen echter weer snel. Ik houd zielsveel van mijn kind, maar voor thuisblijfmoeder ben ik toch te ambitieus. Toen ik mezelf erop betrapte dat ik mijn man op een avond vertelde hoeveel poepbroeken R die dag gehad had, wist ik dat er iets moest gebeuren. Ik ging er met frisse moed tegenaan en de eerste brieven werden weer verstuurd. Tot mijn grote verbazing bleef het nu angstvallig stil op ‘gesprek’-gebied. De ene afwijzing na de andere viel op mijn virtuele deurmat. En dan had ik nog geluk, want soms hoorde ik helemaal niets. Wat is er gebeurd dacht ik? Zijn er misschien nog meer communicatieprofessionals op de arbeidsmarkt? Is het gat in mijn cv te groot geworden? What’s happening?

Netwerken een vies woord?
Na een paar maanden begon het te dagen, met een briefje alleen kom je er niet. Dus ook ik, die absoluut niet van netwerken houdt en het zelfs een vies woord vindt, moet er toch echt aan geloven. Netwerken is nu mijn nieuwe leven. Gesprekken aangaan, bijeenkomsten bezoeken, mijzelf iedere keer proberen te vernieuwen. En ik kan je vertellen, het is nog net geen baan maar het geeft een mooie invulling aan de werkdag. Ik krijg er positieve energie van en dat is wat ik nodig heb. Daarom ook een Blog. Ik zal regelmatig nieuwe berichten plaatsen om je mee te nemen in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Laat gerust een berichtje achter.

Standaard

Een gedachte over “Mijn zoektocht naar werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s