Op zoek naar de juiste persoon

Mensen ontmoeten
Nee, ‘in between jobs’ zijn is niet leuk. Dus wat moet je dan? Juist, van deze onzekere periode het beste maken. Regelmatig struin ik netwerkbijeenkomsten af. Waarom? Buiten dat ik er energie van krijg, ontmoet ik er ook veel nieuwe mensen.
Het ontmoeten van ‘lotgenoten’ sterkt mij enorm en daardoor behoud ik een positieve mindset. Dan stuur ik toch weer met frisse moed die sollicitatiebrief.

Juiste persoon
Door deze ‘nieuwe’ mensen wordt mijn netwerk groter, wat nooit verkeerd is. Ik krijg regelmatig vacatures of tips doorgestuurd. Prachtig toch? Ik hoef namelijk maar één keer de juiste persoon tegen te komen en mijn zoektocht naar een nieuwe baan is ten einde. Eén ding is zeker, als ik op de bank blijf zitten kom ik die persoon nooit tegen. Ook dat motiveert om ermee door te gaan.

Potentiële werkgevers
Het zijn niet alleen de ‘in between jobbers’ waar ik mee praat, maar ook met potentiële werkgevers. Hoe langer het duurt voordat die baan op mijn pad komt, hoe lastiger het wordt. Daar ben ik inmiddels wel achter. Maar ik geef niet op, ik weet dat die baan ergens op mij wacht. Dus ik moet de ‘wereld’ laten zien wat ik in huis heb en als mijn ‘toekomstige’ werkgever dat opmerkt maak ik een kans. Dat lukt dus niet alléén op basis van die brief.

Communicatieprofessionals
Een mooi voorbeeld is, dat ik een maand geleden via Facebook een ‘suggested post’ zag voor een bijeenkomst voor communicatieprofessionals. Daar moet ik heen dacht ik. En wat bleek? Dit was ook nog eens in mijn woonplaats te doen. Dat kan toch geen toeval zijn. Ik ben vol goede moed naar die bijeenkomst gegaan. Ook ik vind het iedere keer weer spannend als ik iets nieuws onderneem. Tot de dag van vandaag ben ik blij dat ik geweest ben. Het heeft mij leuke contacten opgeleverd. Ik heb daar een afspraak gemaakt met een communicatieadviseur die mij meegenomen heeft in haar werkwereld en waar ik mee kon sparren. Dat is fijn, bezig zijn met mijn vak.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s