Weer aan de studie

Terug in de schoolbanken
Dan zit je opeens weer in de schoolbanken. Poehee dat is wennen als je een tijd niet gestudeerd hebt. Ongeveer een half jaar geleden ontstond het idee om de studieboeken weer in te duiken. Buiten het netwerken en het ontplooien van andere activiteiten, moesten ook mijn hersenen weer eens goed aan de slag. Na hele dagen baby brabbelen met mijn zoontje was dat ook hard nodig.

Senior communicatieadviseur
Welke opleiding zal ik eens gaan doen? Welke opleiding gaat mij iets brengen? Al snel viel de keus op de opleiding ‘Senior Communicatieadviseur (beroepsniveau C)’ bij van der Hilst Communicatie. Deze staat goed aangeschreven, hij staat regelmatig genoemd in vacature teksten en ik ben weer op een professionele manier met mijn vak bezig. Het houdt mij scherp en het draagt bij aan mijn zoektocht naar werk. In september ben ik fris en fruitig begonnen, nu een paar maanden later heb ik er al vier lessen op zitten. Deze opleiding maakt mijn verwachting meer dan waar. Ik heb leuke studiegenoten. Zij ervaren het vak op dezelfde manier, zij lopen tegen dezelfde zaken aan en ze worstelen met dezelfde onzekerheden. Dat sterkt mij enorm. Dit heeft mij doen inzien, dat ik als communicatieadviseur op de juiste weg zit.

Strategieën en analyses
Het communicatievak is meer dan alleen maar nieuwsbrieven schrijven, berichten op een website plaatsen en huisstijlbewaking. Het is meer dan alleen maar operationeel bezig zijn. Om een communicatie afdeling goed op te zetten, of om het belang van communicatie te verankeren in de organisatie zijn analyses en strategieën noodzakelijk. Daar draait het in deze opleiding om. Vier theorie lessen en twee praktijkdagen verder heb ik een organisatieanalyse, omgevingsanalyse en een communicatieanalyse gemaakt. Ook zijn mijn adviesvaardigheden verbeterd. Deze studie ligt mij. Wellicht heb ik een talent voor het analyseren van communicatie vraagstukken. Wat belangrijker is, ik vind het leuk, interessant en leerzaam om te doen. Gewoon bezig zijn met mijn vak, wat heb ik dat enorm gemist.

Standaard

2 gedachtes over “Weer aan de studie

  1. Leuk om te lezen over je zoektocht naar een baan! We zijn niet de enige werkzoekende, al is dit een schrale troost. Zelf doe ik momenteel werkervaring op bij een reintegratiebedrijf. Zo dus lekker bezig en lerend in een andere sector als waar ik uit kom. Succes verder Suzanne!

    Like

  2. Suzanne zegt:

    Bedankt voor je leuke reactie Aggie. Precies, we zijn zeker niet de enige werkzoekenden. ‘We’ staan er niet alleen voor. 😉 Goed hoor dat je werkervaring op doet bij een re-integratiebedrijf. Je weet nooit waar dat weer naar toe leidt. Jij ook heel veel succes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s