Het kan opeens snel gaan

Al weken, zelfs maanden ben ik aan het zoeken naar een nieuwe baan. Ik investeer in nieuwe contacten. Ik breid mijn netwerk uit. Ik probeer wat zichtbaarder te zijn. Tot dusver heeft dat veel tips, ideeën en inspiratie opgeleverd, maar nog geen gesprekken.

Mooie vacature
Totdat ik twee weken terug ’s ochtends in alle vroegte een pracht van een vacature zag. Een vacature die de moeite loont om even voor te bellen. Nadat ik zelf contact op heb genomen met de recruiter, ben ik voorgesteld en mocht ik op gesprek bij de opdrachtgever. Ik heb een leuk, open gesprek gehad, maar helaas was deze functie niet helemaal passend. Ongelofelijk jammer, even dacht ik: ‘Daar sta ik weer met lege handen. Ik moet weer opnieuw beginnen.’

Nog een kans
Diezelfde recruiter had nog een andere vacature liggen. Een functie voor vier maanden, vervulling van zwangerschapsverlof, waar acuut iemand nodig was. ‘Stel mij maar voor’, zei ik. De dag erna mocht ik al op gesprek. Ook dit was een leuk gesprek met twee sympathieke meiden en het was meteen duidelijk wie ik zou gaan vervangen. Na het gesprek reed ik met een gemengd gevoel naar mijn opleiding in Utrecht. De twijfel sloeg toe: ‘Heb ik het wel goed gezegd’ en ‘ heb ik het goed verwoord.’ Mijn hele gesprek had ik geanalyseerd voordat ik in Utrecht was.

Spannend
Terwijl ik met mijn intervisiegroep de laatste huiswerkopdracht aan het bespreken was, werd ik gebeld. Mijn hart klopte in mijn keel. Is dat het verlossende woord? Nee, maar het was wel een positief telefoontje. Ze vonden het een goed gesprek. Dat vond ik al fijn om te horen. Maar met mijn ‘concurrent’ hadden ze ook een goed gesprek gehad. Dus ze moesten er nog even over denken. Ik heb de hele dag in spanning gezeten ondanks dat ik op mijn opleiding genoeg afleiding heb. Tijdens het interessante college over interne communicatie, zat ik iedere keer neurotisch op mijn telefoon te kijken. Maar nee, het bleef stil. In de avond had ik nog steeds niks gehoord, dan slapen ze er vast nog een nachtje over.

Het verlossende woord
Woensdagochtend kwam uiteindelijk het telefoontje met het positieve bericht dat ze met mij verder wilden. Mijn dag kon niet meer stuk. Opgelucht en blij dat het dubbeltje dit keer de goede kant is opgevallen. Zo blij dat het harde werken van de afgelopen maanden heeft geleid tot deze baan. Ok, deze baan is maar voor vier maanden. Maar ik leer weer een bedrijf kennen, ik vind het heerlijk om aan de slag te zijn en om nieuwe mensen te leren kennen.

Solliciteren
Omdat deze baan maar voor vier maanden is ga ik wel verder met mijn zoektocht, want de tijd vliegt. Ik blijf solliciteren, netwerken en mijn blog blijft bestaan. Het blijkt nu wel dat netwerken en contacten onderhouden werkt en dat mijn harde werken is beloond. Dat is een fijn gevoel. En het geeft weer energie dat ook die vaste baan er vast wel gaat komen, dit is een goede start.

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s