De Balans

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Kerst is voorbij, nog twee dagen en we duiken het nieuwe jaar in. Voor mij is het einde van het jaar altijd een moment van bezinning. Een moment, om afgelopen jaar nog eens de revue te laten passeren en de balans op te maken. Wat is er gebeurd? Wat heeft 2014 mij gebracht?

Veranderd
Dat ik veranderd ben dat is duidelijk. Als eerste ben ik moeder geworden dat is al een verandering op zich. Aan het begin van dit jaar had ik nog zwangerschapsverlof. Mijn zoontje was toen nog een ieniemienie baby terwijl hij inmiddels een dreumes is. Het cliché is waar, het gaat ongelofelijk snel. Ten tweede ben ik gegroeid als persoon. Ik ben uit mijn cocon gekropen en heb mezelf ontpopt als netwerker. Ik heb het aangedurfd om mezelf te profileren en wat zichtbaarder te worden onder andere door netwerkbijeenkomsten en workshops te bezoeken. En ik ben mijn vakkennis aan het bijspijkeren door weer te gaan studeren.

Wat nog meer….
Ook heb ik afgelopen jaar mijn draai weten te vinden binnen mijn vrijwilligerswerk. Ik ben bestuurslid geworden en ik denk mee over de communicatie. Ik ben meer gaan schrijven en dat doe ik erg graag. Het schrijven van verslagen voor Vacatureluurs, het schrijven van persberichten en natuurlijk schrijf ik ook voor mijn blog.

Blijf in beweging
Toen ik net mijn baan kwijt was, was ik bang om stil te blijven staan. Nu weet ik dat dit niet het geval is. Het is niet makkelijk en zeker niet leuk. Het is wel leerzaam om veel te ondernemen het maakt je thuis zit periode ‘draaglijker’ en het helpt om positief te blijven. De conclusie op ‘baangebied’ is dan ook dat het helemaal aan jezelf ligt hoe je met de periode als werkzoekende omgaat. Het afgelopen jaar heb ik nieuwe vaardigheden geleerd die ik als werkende minder snel opgepakt zou hebben. Dat is een enorme opsteker.

Op de valreep
De vooruitzichten voor 2015 stemmen mij positief. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt om die baan te bemachtigen en zo net op de valreep van dit jaar is het me gelukt. Ook al is de baan maar tijdelijk. En ik ben niet de enige, in mijn omgeving zijn er de laatste tijd veel ‘baan vinders’. Dat geeft de burger moed.

Nieuwe kansen
Een nieuw jaar met nieuwe kansen. We gaan zien wat 2015 mij gaat brengen. Kan ik mijn zoektocht naar een baan helemaal afronden? Vind ik die vaste baan? Een baan is voor mij belangrijk, maar nog veel belangrijker is dat iedereen in mijn omgeving gezond en gelukkig is en blijft.

Ik wens iedereen een mooi en gelukkig 2015 toe.

Standaard

Een gedachte over “De Balans

  1. lvdven84 zegt:

    Je optimisme is heerlijk om te lezen! Ik hoop zo dat jij die baan gaat vinden die bij jou past. En natuurlijk houd ik mijn ogen open, want wie zou jou nou niet als part of the team willen hebben! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s